Šachový klub Ústí nad Orlicí

MČR Hrdoňov – Den první

Tak jsem se stal dobrovolně doprovodem na mistrovství ČR mládeže a přidružených Openů, které se letos koná u přehrady Lipno v zákoutí zvaném Hrdoňov. Přesněji řečeno několik sálů hotelu Fontána.  Jak jsem avizoval měli jsme prvního nasazeného v národním Openu, avšak byl dodatečně přihlášen Bürgermeister, takže máme až dvojku. No nevadí. Cesta započala v 5,30 v Ústí nad Orlicí a skončila po ujetí 318 Km  ( jedno bloudění a jedna objížďka a to byla mlha až po město Český Krumlov) v 11 hodin příjezdem k hotelu Fontána a následná prezentace.  Nafasovali jsme lístky na jídlo a jali se ubytovat do 800 metrů vzdálené osady zvané Kovářov.  Na recepci hotelu nás přijala  fešná recepční, dostali jsme číslo 10 a šli na pokoj. Tam bylo další překvapení. Pokoj 2+1, krb, balkon, satelit, dvě televize, WIFI. Skoro jako doma.  Pak jsem šli na slavnostní zahájení , kde mne osobně mne překvapila národní hymna.   Ve 14 hodin se začalo bojovat. V H12   domácí utkání Jirka Píše – Vojta Holásek   rozbor asi ani nebudeme komentovat. Jistý bod pro hráče Šachového klubu ÚO. Tentokrát vyhrál Vojta. V H14 sice nikdo neměl hrát ale dodatečně byl do této kategorie dosazen Vašek Grundman. Trochu sakroval že v prvním kole hned musí hrát proti hráči 1900+ a to ani na online desku nevyšlo, ale nakonec se radoval z výhry.   Jednoznačné plusové body. I při následném rozboru byl vcelku za strategické motivy trenérem p. Šimáčkem pochválen.  Jediné v „zklamání“ předvedl Vít Kapoun v národním Openu, kdy nedokázal přetavit svou šachovou vyzrálost a pouze remizoval. Na druhou stranu to může být i dobrá strategie na pěkný výsledek. Jen s tím rozdílem, že si špatnou partii vybral už na začátku turnaje. Co ho vyzdvihuje, že dohrával jako poslední.   Moje maličkost využila možnosti zahrát si Fide Open. V prvním kole černými jsem se úspěšně po standardním výkonu 3x za půl a dost proremizoval. Uvidíme jak to půjde dál.  Zítra už mají někteří jedinci  domluvenu schůzku se ustanovenými trenéry pro Pard. Kraj. Aby se dále zlepšovali. Večeře dobrá jak říká Vašek na řízku se nedá nic zkazit. Zítra uděláme nějké fokty a když se mi bude chtít tak i nějaký ten diagrámek.

2 thoughts on “MČR Hrdoňov – Den první

  • Pavel Holásek napsal:

    Tak koukám na partie na webu pořadatele, u Vaška to je v závěru masakr, ty půlky Vítka a Davida vypadají korektně a Jirka s Vojtou byli v zahájení značně velkorysí, pak už to šlo.

  • Pavel Holásek napsal:

    S Hlaváčem jsem už pár zajímavých partií sehrál, hraje nápaditě. Vašek zahájil útok na přední pozice … a na úroveň partie Jirky s Vojtou se radši nemám ptát?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *