Šachový klub Ústí nad Orlicí

Den osmý – zúčtování

V poslední den turnaje jsme měli  několik cílů – Viťa v Openu B – vyhrát a dostat se tak na bednu, Vašek Vyhrát a dostat se co možná nejvýše. Na postup to asi už nebude. Jirka s Vojtou zahrát svou nejpomalejší partii a já to nějak ve zdraví přežít.

Kolo začínalo už v 08,30 což na visáži některých hráčů bylo dost vidět.  Ale co, každý má svůj životní přístup ke hře královské a není důvod jim ho měnit.   Po cca 10ti minutách čekání na mého soupeře jsem se šel podívat jak to teda je. Jirka pozice dobrá, Vojta, pik víc, Víťa zatím nerozhodně, Vašek podle přípravy.  Po dalších cca deseti až dvaceti minutách to bylo ale trochu jinak. Víťa se snaží útočit, Vašek má fiktivně figuru, Vojta už prohrál a Jirka má o figuru méně.     Po darované remíze mému soupeři jsem se šel podívat na šachový krámek a zakoupil, něco pro nejmenší děti a samozřejmě i pro sebe. Mezi tím, už soupeř Vaška vzdal. Jirka už svou poslední partii také dohrál.   Jako poslední musel dohrávat Vítek, který  měl za dnešní úkol jednoznačně vyhrát.  Když jsem se dostal k jeho partii, tak měl sice o pika více ve 4 věžovce, ale pozice nestála za moc.  Soupeř se ale přes míru snažil a po výměně jednoho páru věží doslova donutil dojít Vítkova h pěšce na 7 řadu a přivázal si věž na věky na h8. Po několika ztrátách temp, které ale neměli pražádný význam, krom zvýšení krevního tlaku přihlížejících, vedla partie zdárného vítězného konce. I když tam měl soupeř i možnost patu, ale o jeden tak to nevyšlo a hlavně to Vítek viděl.

Pak už byl jenom smažák, vyhlášení vítězů a cesta domů

 

Celková bilance

1 místo – nejlepší junior do 20ti let v Open B – Vít Kapoun

5 místo – Open B – Vít Kapoun

13 místo – H14 – Václav Grundman

21 místo – Open A  – David Kameník

27 místo – blesk – David Kameník

36 místo – blesk – Václav Grundman

46 místo – blesk – Vít kapoun

60 místo – H12 – Jiří Píše

62 místo – H12 – Vojtěch Holásek

77 místo – blesk – Vojtěch Holásek

81 místo – blesk –  Jiří Píše

 

Vít Kapoun – 6,5/9  – perfo 1566 – drobné zklamání – nasazen jako dvojka, čtvrté místo,  další bedna na Open na MČR – důstojný následník Mareše a Jániše.

David Kameník – 4/9 – perfo 1953 – zajímavý turnaj v menším počtu lidí, 8 kol  nedostal „ sobě ratingově rovného“ soupeře

Václav Grundman – 5,5/9 – perfo 1753 – chybělo  málo a postoupil na MČR – pěkný turnaj, a to byl přihlášen do Openu, na jeho výkonu má lví podíl poctivá příprava a Michal Novotný

Vojtěch Holásek  –  3/9 – perfo 1110 –  nepodařený turnaj, jeho výkon je pro mne zklamáním

Jiří Píše – 3,5/9 – perfo  1148 – škoda že hrál v prvním kole hned s Vojtou – jinak asi zatím maximum co šlo

Účast byla bez zranění a bez protestů, jídlo obstojné, pokoje taky, jen kdyby ty stěny tlumily alespoň nějaký hluk z vedlejšího pokoje.

 

Zpáteční cesta  – Je počasí , že by psa nevyhnal ven, tak jsme jeli my.  Cesta ubíhala velice pomalu, rychlostní průměr jsme měli za sněhu deště mlhy větru a po té i tmy  úctyhodných 52 km /h.

Doufám že klukům porovnání výkonnosti se zbytkem světa napomůže k tomu, aby na sobě ještě daleko víc zapracovali a v příštím roce byli o nějaký ten stupínek víše.

 

4 thoughts on “Den osmý – zúčtování

  • Helena Grundmanová napsal:

    Já se připojuji také se svým díkem a obdivem, jak ten týden p. Kameník v pohodě a ke spokojenosti kluků (nevím, jestli i jeho) zvládl. Děkuji.

  • Marcela Píšová napsal:

    Chtěla bych tímto poděkovat panu Kameníkovi za týden, který věnoval Jirkovi i ostatním mladým šachistům. A za to, že v hrozném počasí v pořádku dojeli. Píšová

  • Marian Sabol napsal:

    Hlavně že jste v pořádku dojeli. Já byl včera v Lanškrouně a když jsme se vraceli kolem 16. hodiny, tak některá auta na letních gumách jela dvacítkou a v úseku 2 km jsme viděli 3 auta v příkopě. Jsem si představoval tu Vysočinu a litoval tě.

  • Pavel Holásek napsal:

    Takže na závěr blahopřání Vaškovi, poděkování Davidovi i krajským trenérům – a všem hodně chuti do další práce!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *