Šachový klub Ústí nad Orlicí

Talent 2013

V sobotu 9. března jsme využili nabídky spřáteleného rychnovského oddílu a vydali se na turnájek Talent 2013. Do Společenského centra v Rychnově nad Kněžnou jsme s Martinem Dudlou dovezli 9 dětí + ještě přijel ze Sopotnice na svůj první turnaj Martin Jedlinský, čímž jsme obsadili víc než třetinu startovního pole (celkem bylo 25 dětí).

Vítek s Vojtou měli bojovat o prvenství s domácím Buločkinem a i u dalších jsem čekal umístění v první polovině výsledkové listiny. Nakonec všichni celkem potvdili nasazení, i když rezervy tam byly ;-). Celkově vyhrál suverénně domácí Buločkin, nejvíc mu dala zabrat asi moje Verča, bohužel jeden špatný tah králem v koncovce znamenal konec nadějí. Nejlepší z našich byl celkově druhý a 1. do 14 let Vítek Holásek (7/9), Vojta (5,5/9) (opět) zazdil několik pozic příliš rychlou hrou, u něj byly rezervy určitě největší. Jen Buchholzem se lišily výkony třech dívek (5/9), Verča Holásková (1. mezi dívkami do 10 let) získala asi maximum, Verča Šmajzrová (1. mezi dívkami do 12 let) mohla mít určitě víc, totálně zazdila v koncovce poslední partii, Kačka Dudlová střídala lepší okamžiky s horšími. Michal Píše i Natálka Hrůšová (4/9) předvedli zhruba svůj standard, pěkné tahy sráží občasné hrubky. Příjemně překvapila nejmladší účastnice Domča Šmajzrová (3,5/9) (1. mezi dívkami do 8 let), rozdává sice ještě hodně figur, ale už si občas i sebere soupeřem nabízené :-). U Markétky Holáskové (2/9) stále bohužel převládá to rozdávání, šustrmat už by také měla zvládat pokrýt. Martin Jedlinský (1/9) sice získal jen kontumák, po dvou týdnech chození na kroužek je ale velmi cenné, že se pustil do měření sil s mnohem zkušennějšími protivníky. Body určitě přijdou v dalších turnajích.

Celkově to byl velmi příjemný komorní turnájek, na který se určitě, když to termínově vyjde a budeme pozváni, rádi opět podíváme.

Kompletní výsledky jsou tradičně na chess-results.

3 thoughts on “Talent 2013

  • Martin Šmajzr napsal:

    Doufám, že Martin taky nějaké postřehy doplní, já jim ten turnaj řídil, tak jsem moc partie nestíhal sledovat.

    • Martin Dudla napsal:

      ono, toho není moc co říct. A perem nevládnu tak dobře, jako oba naši spisovatelé.
      Jen co jsem so všiml-příliš rychlá hra u Vojty (klasika), mojí Kačky v zápase s Verčou H.. Ještě zajímavě hraje Natálka, krásně si figury rozestaví, radost pohledět a pak to někde zvoře…
      Ostatní, vzhledem k svému šachovému umění -:)), nehodnotím.

  • Pavel Holásek napsal:

    Je fajn, že se nakonec jelo v takovém počtu, díky oběma řidičům (a doprovodu Martina Jedlinského) – a už zbrojíme na Orlickou šachovnici!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *