Šachový klub Ústí nad Orlicí

KPI letem světem

Jestli se v béčku najde nějaký Homér, tak se omlouvám, že ho předbíhám. Výsledky jsou tady a vzhledem k tomu, že nepostrádají zajímavosti, bude asi o čem diskutovat. Naši tedy v Žamberku 4:4, je to ztráta? Bohemka dostala pěknou nadílku.

4 thoughts on “KPI letem světem

  • pavel k napsal:

    Pravdivé, zasvěcené hodnocení, určitě nás některé mrzí, že jsme nehráli lépe, snaha byla patrná u všech, škoda, bojujeme dál.

  • Pokyn napsal:

    Tak ještě ten domácí klepec s Bohemkou a je to komplet 🙂

  • Marty napsal:

    Ano, do Žamberka jsme jeli s ambicemi na vítězství, i když Jarda Volf dal přednost soudcování a Blažena zůstal v Praze.

    Celý zápas jsme tahali za kratší konec. A musím uznat, že po sčítání jednotlivých dílčích výsledků na šachovnicích, jsme to byli právě my, kdo můžeme být rádi za konečnou plichtu. Ale až na konci sezóny se uvidí, zda-li to pro nás byla ztráta či nikoliv.

    Michal s Davidem sehrál velmi vyrovnanou partii. Po zápase byl Michal na sebe trochu naštvaný, že nevyužil své aktivity k vítězství. Já osobně se domnívám, že remíza byla celkem spravedlivá.

    Na druhé desce Jenda přibližně kolem 15-tého tahu ztrácel svého e-pika, soupeř nastalé situace využil a nabídnul remízu, kterou Jenda asi nemohl odmítnout.

    U Petrovi partie mi bohužel unikl vlastní konec, neboť jsem v té době na své desce řešil kysnu. Petr se u mě předtím stavoval, že soupeři nabídne remízu, neboť měl o dost horší čas a špatného střelce. Soupeř, ale nabídku odmítnul a Petr nakonec pravděpodobně díky času také prohrál.

    Luboš Trojana měl, jako jediný z našeho družstva, celou partii pod kontrolou. V průběhu celého zápasu se dalo na jeho desce věřit v náš bod, což taky nakonec “profesorky” zrealizoval. Pozn. výborné posílení našeho družstva – doufám, že ho neodradí naše partie a vypomůže nám i v dalších zápasech 😉

    Na páté desce jsem celou partie tahal za kratší konec a trpěl za nezahrání a6 v sicilské. Partii asi nakonec rozhodlo Tomášovo nesebrání mého pěšce na h3, díky němuž mě zůstala protihra – hrozba matu na h1 …

    Poslední dohrávaná partie zápasu byla ta mezi Honzou Smolou a Petrem Dunglem. Byl to Honza, který ve vzniklé věžovce měl o pěšce méně (2 proti 1). Naštěstí Honza ve věžovce projevil vetší cit a partii a tím i celý zápas pro nás zachránil.

    Pavel Kylar narazil na zkušeného Miloše Mazuru, který jej postupně přehrával, k čemuž mu dost pomohl Pavlův uvězněný střelec na h4.

    Jakub na poslední šachovnici hrál velmi dobře a aktivně, ale i on bohužel ztratil pěšce, což bylo pro jeho soupeře impuls k nabídnutí remízy.

    Takže sečteno podtrženo 4 : 4 a kupa štěstí pro nás …

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *