Šachový klub Ústí nad Orlicí

Chvaletická polovýprava

Chvaletická olympiáda, 3. turnaj, 26.4.2014

Zatímco náš ligový tým úspěšně bojoval v Hradci o udržení, zajeli jsme s pěti zbývajícími hráči do Chvaletic.

I jiné výpravy tu byly oslabené, v nejstarší kategorii C startovali jen čtyři hráči, i v dalších chyběli někteří tradiční favorité.

Turnaj B (nar. 2001 a ml.)

Jirka s Vojtou tu průběžně vedli, při jejich neúčasti je mohly nahradit Natka s Verunkou.

Natálie Hrůšová ve druhém kole klopýtla s Laurynem (1000) a zdálo se, že bude pokračovat v průměrných výkonech, nějaké ty body ale udělala a důležitým vítězstvím v posledním kole nad Liškou (1280) se probojovala ke zlatu v dívčí kategorii! Že by odraz k výkonnostnímu skoku? 4,5/7, 7. místo, 1. dívka, 1188.

Veronika Holásková ve druhém kole překvapila výhrou nad jedničkou turnaje Kronowetterem (1322). Zahrála si tak s dalšími předními hráči. Její útoky jí tentokrát docela vycházely, jako za starých dobrých časů. Škoda porážky s Plívou v předposledním kole. 4/7, 9. místo, 2. dívka, 1198.

Vítězný Novotný (Poděbrady) překvapil ziskem 7/7.

Turnaj A (2004 a ml.)

Míša obhajoval minulé senzační prvenství, Markétka a Tom se měli plácat vzadu.

Michal Píše nestačil na favorizovaného Jirouška a mohl být rád za remízu s Filipem Málkem, ale jinak svou urputnou soustředěnou hrou opět bodoval, cenný byl skalp Stočka (1359!). V posledním kole si vybral odvetu za minule domácí Jareš, takže Míša proti nasazení trochu spadl, ale výkon slušný. 4,5/7, 9. místo, 1280.

Markéta Holásková zase hrála dost špatně, ale nějaké body přece jen posbírala a málem dosáhla na dívčí medaili. 3/7, 31. místo, 4. dívka, 1009.

Tomáš Holásek se pral vzadu, zaznamenal jeden šustrmat a jeden pat, který správně poznal a ohlásil, stačilo mu to k tomu, aby za sebou nechal hned tři hráče! 1,5/7, 39. místo.

Kategorii ovládli bratři Němečkové z Poděbrad.

Příště zase nastoupíme kompletnější a budeme usilovat o cenné kovy v konečném pořadí.

Výsledky: B, A.

2 thoughts on “Chvaletická polovýprava

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *