Šachový klub Ústí nad Orlicí

V okrese přebor škol funguje

Okresní kolo přeboru škol 1.-5. třída ZŠ, Lanškroun, 19.11.2009

Soutěže škol jsou v různých regionech obsazeny výrazně odlišně. Nás může těšit, že tradice, podle níž to v našem okrese klape, nebyla přerušena ani letos.

Okresního kola se zúčastnilo pěkných sedm družstev. Vítězné a zároveň postupové příčky obsadil po zásluze Lanškroun, dlouhodobě má mezi nejmladšími spoustu talentů (otázka je, kolik jich vydrží). Blahopřání je na místě, kritizovat můžeme jen tradiční nešvar – obětování první šachovnice u vítězného družstva.

Družstvo ZŠ Komenského skončilo čtvrté, ač uhrálo nadprůměrný výsledek 14/24. (Byla tam čtyři družstva silná a tři slabá, takže rozložení bodů je dost netypické). Tahouny družstva byli Holásci na prvních dvou deskách, další dva hráči do kroužku nechodí a svoje si uhráli. Zahrála si i náhradnice Verunka Holásková, která posílila (nebo oslabila 🙂 ) konkurenční Smetanovu Lanškroun.

Po delší době se ukázali šachisté z Hylvát, dokonce skončili před námi, když jim skvěle zahrály zadní šachovnice. Škoda, že Filip Bartáček přestal chodit do kroužku DDM …

Výsledky našich:

Vít Holásek 5/6, Vojtěch Holásek 4/6, Veronika Šmajzrová 2/6, Jakub Marek 3/6 (Veronika Holásková 1/6).

Podrobné výsledky najdete tradičně na http://chesspce.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *