Šachový klub Ústí nad Orlicí

Ligáááááááááá!

Vedoucí naší skupiny Katka je superrychlá, ta to snad chystá i při vyučování; už jsou soupisky (na chess-results nebo na svazovém webu) a tedy příležitost pro výbuchy emocí a nekonečné diskuse! Přiznejme si, že půlku našeho života tvoří letní přípravy soupisek, podzimní hodnocení soupisek a zimní zjišťování, že sestavy ze soupisek se rozsypaly.

Jsme tu tedy s pravidelnou dávkou otázek. Spadne už konečně Ústí opravdu z ligy? Kdo ještě poletí o soutěž níž (kromě obou Poliček, Žďáru, Zábřeha, Mýta, AKISu a podobných outsiderů – jo, a Ústí, málem bych zapomněl)? Hodlá snad někdo hrát na postup? Existuje slabší skupina než naše? Bude Vašek po Jendovi nováčkem roku? Zopakuje ústecký trenér a reportér svůj loňský zoufalý výkon? Zmizí Michal na hory, Lukáš do Tramtárie a Jarda na Louži? Pište!

22 thoughts on “Ligáááááááááá!

  • Pavel Holásek napsal:

    A konečně KS s céčkem a déčkem. http://db.chess.cz/soutez.php?sid=1367

  • Pavel Holásek napsal:

    A už je tu i KPII s naším béčkem: http://db.chess.cz/soutez.php?sid=1364.

    • JN napsal:

      Hodně to oslabilo oproti loňsku. Na první nemá nikdo přes 2500…co je to za soutěž? 🙂 To musíme vyhrát. Né, ale teď vážně. Pozor si budeme muset dát především na vloni nás poraživší Letohrad – čestináře prosím opravit přechodníkový tvar 🙂 a hodně vyztuženou sestavu oproti loňsku mají Svitavy. Škoda, že se to nehraje v 10-12 lidech, vzadu bychom dělali spousty bodů.

  • Pavel Holásek napsal:

    Jsou tu rovněž soupisky ligy dorostu, mezi nejlepšími a nejhoršími je hodně velká propast. Vítka čeká báječná první šachovnice (Kožúšek, Szücs, Havelka, Jakub Cach …), rád bych ji vzal za něj. 🙂

  • Pavel Holásek napsal:

    A už jsou na světě soupisky KPI. Pěkná soutěž, hned bych si ji zahrál. Fandíme zejména Třebové s Jendou a Vaškem. http://db.chess.cz/soutez.php?sid=1363

    • Zdeněk napsal:

      Ještě máme v týmu i Petra Jániše. Sice ne v základu, ale mohl by si zahrát poměrně často (zvláště pak, budeme – li se scházet jako loni 😉 . Jinak místa máme na soupisce ještě více než dost, v případě zájmu není problém soupisku doplnit 🙂

  • Sabol Marian napsal:

    Po krátké přestávce na ChessAréně něco k poslední čtveřici: Nejen jako předseda STK si samozřejmě přeji, aby se na sestupových pozicích nakonec nacházela družstva Zábřehu a Žďáru. Ale pozor na ně – obě družstva mají zkušené hráče (i když se většinou ve 2.lize ohřejí pouze jeden rok) a dle mého podhodnocené ELO. Stejně tak ale lze nahlížet na soupisku Ústí a zejména Poličky B, kde se nachází mnoho známých jmen velice úspěšných mládežníků z doby nedávno minulé. Asi nejen já je budu se zájmem sledovat, jak se jim bude dařit s mnohem ostřílenějšími protihráči.

    • Pavel Holásek napsal:

      Děkuju Ti, náčelníku, že ses nás zastal. 😉 Taky mám pocit, že někteří ústečtí mají poslední dobou podhodnocený ela, nevím, kdo to počítá. Zajímavý je, že zatímco u vysoce urozených týmů jsou pochybnosti o tom, jak budou nastupovat, u nás plebsu se nejspíš předpokládá, že budeme hrát tradičně v základu. To by však určitě mrzelo naši početnou lavičku náhradníků, viď, Pokyne?

      • Honza Pokorný napsal:

        No já už beru jenom osmou v lize, po dvou sezonách 6,5/7 s v nižších soutěžích ani nelze jinak 😀

        • Jan Mareš napsal:

          Ano, Poky se pořádně rozehrál a letos, vzhledem k vyšší soutěži, ztratí půlky dvě 😉 😀

          • Honza Pokorný napsal:

            Jo, bude to jak na blicákách – ti dva ji stihnout včas přijmout 😀 😀

  • Sabol Marian napsal:

    Pokračuji další čtveřicí týmů: Jičín B, AKIS, Polička A, Vysoké Mýto – všechny tyto týmy mají na to, aby bojovali o nejvyšší příčky tabulky (na postup to ale určitě stačit nebude), ale hlavně budou chtít co nejdříve nasbírat dostatek bodů potřebných k záchraně. Kromě AKISU budou tyto týmy mít zřejmě velice dobrou docházku základní sestavy, AKISU zase pomůže silná sestava náhradníků.

    • Pavel Holásek napsal:

      Zapomněl jsi na Ústí, my přece hrajeme vždycky klidnej střed … Jinak vážně – ani bych se nedivil, kdyby Jičín nebo Mýto navzdory papírovým předpokladům udělalo díru do světa, letošek může být divnej.

  • Sabol Marian napsal:

    Tak jsem čekal téměř týden a žádná diskuze o soupiskách se nerozběhla. Že by to bylo tím, že zuřivý reportér už nemá tolik času jako dříve? 🙂

    Tak já začnu: Nejdříve horní příčky: Podle průměru ELO jsou favorité jasní: Hradec, Polabiny, Losiny a Lípa. Jenže ….u Hradce se těžko odhaduje v jakých sestavách nakonec bude nastupovat – poslední dva roky se spíše ve druhé půlce soutěže snažili zachránit. Polabiny mají na prvních třech místech soupisky hráče, kteří budou nejméně v 5 případech hrát extraligu, takže postup v žádném případě. U Losin se to týká jen 1.desky, ale loni ani jejich 2.deska toho moc neodehrála. Místo Červeného a Jedličky mají Baláčka, ale že by to mělo stačit na postup? A tak mi jako největší favorit vychází Lípa. Ale jak už jsem psal výše bude záležet na tom, jak silnou sestavu proti Lípě nasadí výše zmíněná trojka.

    • Pavel Holásek napsal:

      Je to tak; proto jsem psal “hodlá snad někdo hrát na postup?”. 🙂

    • Honza Pokorný napsal:

      Zuřivej reportér už zcela rezignoval na šachy, oddíl se s tím stále nechce smířit a věnoval mu trénování dětiček 😀

  • Jan Mareš napsal:

    Všimli jste si partie Volf – Šulc na NSS? Zase jsme na chvíli slavní ;)http://www.nss.cz/(124)—zar—list-ksc

  • Honza Pokorný napsal:

    Přijde mi to hratelnější než loni. Tipuju, že Ústí se zachrání v posledním kole ve Žďáru, když za stavu 3,5:3,5 rozhodne už tolikrát odepisovaná osmá šachovnice, kterou kapitán sežene v sobotu o půl dvanácté večer poté, co se nečekaně omluví Jarda (pískání ligy kamuflované coby rodinná oslava 😀 ).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *