Šachový klub Ústí nad Orlicí

První výhra je na světě

Na tento zápas bylo stavění sestavy mnohem jednodušší, protože se nikdo neomluvil. Poprvé jsme tedy nastoupili v plné základní sestavě, což ještě zvyšovalo naděje na první zápasové body. A očekávání se vrchovatě naplnilo. Říkal jsem si, že jestli za soupeře také nedorazí i jeho přední hráči sestavy, ale nestalo se.

Tentokrát jsem neměl moc šanci sledovat ostatní šachovnice, protože můj soupeř hrál celkem rychle, takže pro porovnání jsme měli odehráno asi 30 tahů, zatímco ostatní tak kolem 15. A nejméně Veronika Holásková, jejíž soupeřka rozmýšlela nad tahy tak dlouho, že v tu dobu byly někde u devátého tahu a později v průběhu partie měla i o hodinu času na partii méně.

První dohrál pan Mastný, kterému se soupeř vzdal. Už nevěděl, jak dál. Já jsem se snažil do soupeře také bušit, ale moc se to nedařilo. Až později obrana soupeře povolila a soupeř se uprostřed dvoutahového matu vzdal také. I ostatní partie byly rozehrány dobře, což se po nějakém čase potvrdilo na první desce, kde se panu Smolovi také vzdal soupeř. První body byly na světě. Když následovala rezignace soupeřky Veroniky Holáskové, zbývalo dohrát druhou šachovnici, kde měla Veronika Šmajzrová V+3p / V. Soupeř ještě zkoušel, jak by se šlo ubránit, ale po proměně pěšce v dámu už kapituloval.

Výsledek 5-0 byl na světě. Vůči soupeři možná trochu kruté, sami jsme si to před měsícem zažili v opačném postavení. Ale byli jsme rádi za výhry jednak partiové a jednak první zápasovou.

Děkuji všem za účast a gratuluji všem k výhrám. Příště jedeme do České Třebové, tak věřím, že další body přibudou na našem kontě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *