Šachový klub Ústí nad Orlicí

8. kolo 1. ligy dorostu

nezvykle hrané dnes od 16 hodin v Rychnově nad Kněžnou nám nevyšlo. Poděbrady měly být ze závěrečných soupeřů asi nejhratelnější, hodně rychle prohrál ale Vítek Holásek (zase mu soupeř obětoval na f7…) a jen chvíli po něm Verča Holásková. Pak se sice dostal do prohrané pozice Vojta Holásek, soupeř to ale nehrál přesně, dal Vojtovi šanci, kterou ale bohužel nevyužil – v kritické pozici pěšcovky se dostatečně nezamyslel a partie skončila remízou opakováním tahů. Pak prohrála Verča Šmajzrová, která neustála těžkou pozici, nezvolila správné pořadí tahů, přišla o dva pěšce a pak ještě hrubkou o figuru. Další remizoval Honza Jiroušek, který při přechodu do pěšcovky ztratil důležité tempo a partie skončila po oboustranném postavení dámy věčným šachem. Jako poslední pak remizoval Jirka Píše, který měl sice lepší pozici, po několika výměnách ale partie skončila remízovou věžovou koncovkou. Celkově jsme tedy prohráli 1,5 : 4,5 a uvidí se, zda v posledních třech kolech se podaří nějaké překvapení.

Výsledky jsou na chess-results.

3 thoughts on “8. kolo 1. ligy dorostu

  • Martin Šmajzr napsal:

    Tak budeme první pod čarou, ale věřím tomu, že, pokud budeme chtít, tak ji hrát budeme. Tedy pokud budou děti chtít, nemůžu se zbavit dojmu, že řadu z nich dlouhé partie moc nebaví.

  • Martin Šmajzr napsal:

    Tak sice jsme obě dnešní utkání prohráli, ale díky vítězství Lanškrouna nad Bohemkou B nás již nemůže předhonit, takže jsme zachráněni.

    • Sabol Marian napsal:

      No úplně 100% to ještě není, protože padá 14 družstev z lig, tj. padají i 2 nejhorší z 9.míst. Na druhou stranu jsou to pak nejlepší dva náhradníci a téměř vždy se nepřihlásí cca 5 družstev.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *