Šachový klub Ústí nad Orlicí

Mistrovická klasifikace

3. kvalifikace KP mládeže H+D 14, 16, Mistrovice, 25. 1. 2020

Další turnaj starších kategorií jsme obsadili průměrně. V šestnáctkách citelně chyběl Adam (vietnamský Nový rok), ve čtrnáctkách Vojta Eliáš, samozřejmě Matěj, který je hráčem Rychnova, a nehrál ani skoro nikdo z mladších, jen Vítek Růžička. S pětičlennou výpravou jsme tak patřili k méně zastoupeným oddílům. Kdo tam ale byl, svoje si uhrál.

Výsledky na chess-results.

H+D16

Tady máme dvě zkušené dívky, které ale na špičku nestačí.

Dominika Šmajzrová měla v první části těžký los (Šulcová, Pejřimovský, Sedlák) a když pak “nad plán” prohrála vyhranou partii se Zuchou, bylo zle. Dvěma výhrami ve finiši se aspoň dostala na dívčí bronz. 3/7, 16. místo, 3. dívka, 1194.

Markéta Holásková podobně dostávala v úvodu kapky (Moravec, Tyč, Sysr), ale byla na tom průběžně o bod líp a v posledním kole mohla po hrubce Vaška Šafáře poskočit do první půlky. S dámou proti V+S ale dostala mat a skončila o místo za Domčou. 3/7, 17. místo, 4. dívka, 1188.

Kategorie je zajímavá tím, že jí suverénně vládnou dívky Šulcová a Pejřimovská – a to ještě nehrála Třasáková!

H+D14

Tomášové mohli zkoušet nakouknout do osmičky, Vítek sbíral zkušenosti.

Tomáš Macan odehrál velmi těžký turnaj, střetl se s prvními dvěma nasazenými, totiž mistrem světa Bouškou a Starým, k tomu se silnou Bártovou. S nimi nakonec nepřekvapil, naopak ostatní po pěkné hře porážel. 4/7, 13. místo, 1270.

Tomáš Holásek to měl výrazně lehčí, po nečekané prohře s Fajtem útočil zezadu a nakonec Tomáše téměř dohnal. 4/7, 14. místo, 1186.

Vítek Růžička zaslouží pochvalu, že s námi jako hráč mladší kategorie jel, méně už za to, že odkoukal od jiných rychlé tempo, nemohl jsem ho odnaučit blicat. Není pak divu, že partie rozhodoval nastavený materiál. Už dosáhl jisté rutiny, teď je čas na soustředěnost. 2,5/7, 35. místo.

Vepředu to bylo těsné, trochu překvapivě vyhrál Váňa.

A proč ta klasifikace v titulku? V hospodě jsem totiž během turnaje opravil asi dvě a půl třídy písemek, proto taky ten reportážní skluz.

Celkově se začíná rýsovat, že letos nejspíš nebudeme mít žádného finalistu, což je ústup ze slávy. Může za to absence Adama, celosezónní absence Matěje, další v čele s Tomášem Macanem přece jen nejsou tak dobří, Domča a Tomáš Holásek jsou navíc ve svých kategoriích mladší. Ještě horší ale je, že mladší jim na paty nešlapou.

Jedem, už jste dnes dělali diagramy?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *