Šachový klub Ústí nad Orlicí

V sobotu 7. 3. turnaj v Poličce (hledám vedoucího!) + výhled turnajů mládeže

1)  Zcela nečekaně se dnes objevil mail s propozicemi nové akce, totiž Východočeského poháru. První turnaj v Poličce již tuto sobotu. Mládež 2004 a ml., do ratingu 1600 (rapid). Pouze pětikolově s odlišením slabších a silnějších fiktivním bodem v prvním kole. Sám nemůžu, je tedy třeba co nejdřív sehnat vedoucího, abychom věděli, zda se vůbec pojede. Přihlášky dětí do kroužku. Informace v případě, že pojedeme, doplním.

2) Zároveň odjíždí 7. 3. malá výprava na MČR mládeže do Koutů n. D. (Soňa, Domča, Verunka, Adam). Informace mailem. Startovky zde.

3) V sobotu 14. 3. je první turnaj Chvaletické šachové olympiády, nar. 2004 a ml., tři kategorie, vhodné pro začátečníky – bohužel v daleké Třemošnici (u Seče). Vítám doprovod s auty, jinak by se asi vůbec nejelo. EDIT: POZOR, ZMĚNA! Akce přesunuta!

4) V sobotu 21. 3. pořádáme 6. a 7. kolo KPDŽ – tedy šestičlenné družstvo pokročilejších.

5) V sobotu 28. 3. je druhý turnaj Východočeského poháru, tentokrát v Lanškrouně (2004 a ml., do 1600). (Zároveň je MČR do 8 let ve Vyškově, ale tam asi nikdo nepojede – přihlášky do 9. 3.)

6) V sobotu 4. 4. je poslední kvalifikace KP HD10+12 (nar. 2009 a ml.), ale až v daleké Chotěboři – bude se někomu chtít jet? O postupové body myslím nikomu nejde.

7) Ve čtvrtek 9. 4. (Zelený čtvrtek) je tradiční velikonoční Polička, tam určitě pojedeme (i trochu starší, dvě kategorie).

8) V sobotu 11. 4. mládež není, dospělí mají tradiční blicák v Trnávce, mladí můžou taky, ale neorganizuju to (koordinace dopravy zřejmě Martin Šmajzr).

9) A v sobotu 18. 4. je tu jubilejní 50. ročník Orlické šachovnice (2005 a ml., zároveň KP do 8 let – 2012 a ml.). Kdo nehraje, s tím nemluvím.

Celý kalendář na krajském šachovém webu.

15 thoughts on “V sobotu 7. 3. turnaj v Poličce (hledám vedoucího!) + výhled turnajů mládeže

  • Pavel Holásek napsal:

    V Poličce, zdá se, plus mínus podle papírových předpokladů, díky všem dospělým za zajištění akce.

    • Honza Pokorný napsal:

      Dobrá organizace ze strany Davida, odsejpalo to. U našeho juniora ze tří porážek škoda té v prvním kole (přehrál černými výrazně staršího soupeře, ale figura víc mu nestačila) a hlavně té v posledním – tam to hezky zahrál od začátku, jenže když lehce po 20. tahu mohl jednotahově sebrat věží dámu a vyzobat bílou pozici, tak jen automaticky sebral pěšce a o věž naopak přišel (dlouhý tah e8-e1 🙁 ). ale už si začínám zvykat, na dětské turnaje se člověk musí obrnit trpělivostí 🙂

  • Honza Pokorný napsal:

    Ahoj Pavle,
    Marian trvá na vlaku, takže pojedeme ráno rychlíkem 7.40 – snad stihneme začátek, pro jistotu si poznamenám mobil na pořadatele 🙂

    • Pavel Holásek napsal:

      7.36. Sedněte si dozadu a ve Svitavách hned do osobáčku – pozor, někdy stojí vedle sebe dva stejné!

  • Pavel Holásek napsal:

    Polička – startovní listina: http://chess-results.com/tnr522562.aspx?lan=5

  • Pavel Holásek napsal:

    Do Poličky: Kobr, Macan, Holásek T., Tomik, Pokorný. Dopravu upřesním, určitě auto Macan, možná auto Kobr, možná auto Tomikovi …

  • Honza Pokorný napsal:

    Ahoj Pavle, Marianka jsem nakonec přihlásil, chce jet. Akorát teď není zdravotně úplně fit, snad se do soboty zlepší.
    Asi bychom to vzali vlakem, jen doufám, že nebude mít zpoždění (příjezd do Poličky o půl deváté, prezentace do 8.45)

  • Honza Pokorný napsal:

    Ahoj Pavle,
    Marianek mi každý den říká něco jiného – takže teoreticky je možné, že nakonec pojedeme (i když spíš myslím že ne).

  • Pavel Holásek napsal:

    Do Poličky teď může dělat vedoucího pan Macan – autem či vlakem podle počtu dětí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *