Šachový klub Ústí nad Orlicí

Na Tři krále o krok dále

Tréninkový turnaj mládeže, 7. 1. 2023

Protože v krajském kalendáři přes zimu příliš mnoho akcí není, navázali jsme na říjnový tréninkový turnaj další podobnou akcí.

Zúčastnilo se 12 hráčů ve věku od 7 do 18 let. Z tradičních účastníků chyběl snad jen Matěj Křížek. V klubovně jsme 4,5 hodiny intenzívně pracovali. Odehráli jsme sedmikolový turnaj tempem 2 x 15 min + 5s/tah. Ukázali jsme si pár diagramů na podobná témata jako na kroužku (vidlička, vazba, odtah, mezitah). Zabývali jsme se známou miniaturkou Morphy – Meek (centrum, vývin, vazba, útok na krále po centrálním sloupci, působnost figur). S Danem jsme cvičili elementární koncovky.

Výsledky turnaje jsou na chess-results. Tomáš Holásek měl namále s Marianem (dohodli se na půlce v koncovce, kde měl Marian zdravého pěšce navíc), Marian Pokorný z boje o prvenství odpadl chybou proti Skubimu. Honza Skubi zahájil prohrou, ale série výher mu pomohla k bronzu. Vítek Růžička už ztrácel o něco víc. Ale tohle všechno je celkem bez většího překvapení.

Senzační je ovšem výsledek a hra Viléma Popela, který skončil coby druhý nejmladší (myslím) a podzimní nováček na skvělém 5. místě se 4 body a pomocným hodnocením skoro jako Vítek!

Dál to je opět celkem bez překvapení. Přišel si zahrát Kuba Kleisl z gymplu, který na tréninky nechodí vůbec, zjistil, že s malými to není jednoduché, odehrál turnaj vepředu, měl vůbec nejlepší pomocné hodnocení.

První dívkou byla Saša Dudlová, pořád platí, že hraje velmi pěkně, ale její časovky jsou hrůzostrašné a poztrácela v nich spoustu bodů.

Ale ani poslední hráči v tabulce nepředvedli vůbec špatnou hru, ostatním dost zatápěli (maličký Dan Dušánek třeba málem porazil zkušeného Davida Hanáka) a hlavně udělali další kroky na cestě ke zlepšení.

Další akcí jsou 14. 1. čtyřčlenná družstva v Lanškrouně (2008 a ml., nemohou hrát hráči základu KPDŽ). Rodiče oslovím po neděli mailem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *