Šachový klub Ústí nad Orlicí

Trnávka nestárnoucí

Bleskový turnaj, Městečko Trnávka, 8. 4. 2023

Turnaj v Trnávce se podobal předchozím ročníkům. Spousta starých známých, občerstvení ve sklepě, hojnost cen, pohoda. Obědy se stihly docela rychle.

Snad to nebylo tak silné jako jindy, chyběly některé známé tváře (namátkou Plát, Vránovi, Závůrka, z našich zejména Martin Šmajzr, potomka chová Honza Vaníček), ale 104 hráčů je pěkná účast.

Specifikem turnaje je samozřejmě tempo 2 x 5+0, mnohde na prastarých hodinách, s rozkládajícími se figurkami apod., osobně jsem měl problém hrát v tom tempu se slabšími hráči, měl jsem pocit, že těm šachům nerozumím. 😉

Výsledky najdete na chess-results. Vyhrál jasně Marian Sabol.

Nás bylo trochu méně než jindy, konkrétně osm (+ rozhodčí Domča).

12. já (Pavel Holásek) 10,5/16

Dlouho jsem dost tápal, ale ke konci jsem se rozehrál, slušný finiš 5,5/7, v pravý čas jsem zabral s Oldou Lorencem a Háchou, nakońec jsem nad svým nasazením.

17. Vít Holásek 10/16

Vojta nehrál, předstíral přijímačky na vysokou, někteří s ním ovšem Vítka zaměňují. I on se uprostřed turnaje trápil, ztrácel s hráči s nízkým ratingem, ale i on finišoval 5,5/7, resp. 3,5/4, série tří výher v pořadí Václav Zdráhal, Peter Petrík a Olda Lorenc je skvělá. Skončil vysoko nad nasazením.

Jo, Václav tam byl, rádi jsme ho potkali.

22. Jan Mareš 9,5/16

Ten měl lepší první půlku turnaje, kdy porazil třeba Broňu Houšku, ale pak už se mu dařilo míň a ztracený terén dohnal jen částečně, přesto třetí nejlepší z našich.

23. David Kameník 9,5/16

Dost slušný turnaj, ale kdykoliv se dostal nahoru, narazil na nějakou těžkou váhu a zase trochu slezl. Nejlepší pasáž měl po obědě, kdy ničil Litomyšl v pořadí Peter Petrík a Lucie Bartošová. 6 míst nad nasazením.

26. Jaroslav Volf 9,5/16

Jarda je legendou turnaje. Zahájil sice katastrofálně dvěma nulami, ale potom už nasbíral bodů dost, jen se až do konce nedostal ke hře s nikým ze špičky.

38. Martin Dudla 8,5/16

Začal nulou na druhé desce s Tomášem Pokorným, potom ale třikrát v řadě vyhrál, přičemž porazil i Sojmu a Trojana! I nadále pak válčil se silnými hráči a své nasazení vysoko překonal.

53. Veronika Holásková 8/16

Verunka hrála naposledy vánoční Svitavy, ale šachy nezapomněla. Po střídavých výsledcích na startu měla skvělou pasáž po obědě, kdy porazila Pavla Kylara, Ševčíka z Lipovce a remizovala s Janem Kučerou a Luckou Bartošovou, přičemž obě partie měla vyhrané. Co potom ztratila, v závěru zase skoro dohnala. Druhá mezi ženami. A i ona jasně nad nasazením.

64. Petr Mareš 7,5/16

Šachové číslo ve výsledkové listině, bodově už podprůměr, za celý turnaj se dopředu nepodíval a závěr se mu nepodařil. V šachovém prostředí mezi starými známými ale pořád působí jako ryba ve vodě.

Bohužel jsem si zapomněl foťák a z mobilu to je bída, vybral jsem aspoň něco.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *