Šachový klub Ústí nad Orlicí

Po vysoké výhře kruté vystřízlivění

Dnešní zápas v Lanškrouně byl dost nepovedený. Se soupiskou problém nebyl, akorát zápas v realitě problém byl nakonec dost velký.

Já od začátku nějak bojoval se soupeřkou, různě jsme si navzájem vytvářeli hrozby, ale tolik otazníků po nahrání partie do Fritze 11 jsem u sebe už tedy dlouho neviděl. Kvůli tomu všemu jsem ani moc nestačil sledovat ostatní, jen mi přišlo, že dlouho je vše celkem v pohodě, v rovině, masakr na šachovnici měl tentokrát Marian, kde šachovnice celkem brzy vyčištěna od figurek.

Marian ostatně dohrál jako první, podařilo se mu dosáhnout výhody ve věžovce s pěšci, jestli si to dobře pamatuji, a soupeř kapituloval. Následně ale prohrál pan Smola. No a mne se nakonec partie podařila prohrát a vedle mne prohrál i Tomáš. Poslední hrál Matěj. Během partie jsem viděl, že docela bojoval s útoky na g a h sloupci na krátkou rošádu, následně se podařilo se z toho dostat a skončilo to remízou

Celkový výsledek 1,5:3,5 je tedy celkem neúspěch při pohledu na sestavy v zápase. Ještě že máme teď volné kolo a v součtu s jarními prázdninami hrajeme až 24.3., tedy za víc jak měsíc, s Nekoří. V každé sezoně má družstvo právo na “zápas blbec” a ten jsme si vybrali teď. A teď už snad zbylé dva zápasy dopadnou zase lépe.

Děkuji všem za spolupráci, gratuluji úspěšným a příště ahoj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *