Šachový klub Ústí nad Orlicí

V Praze už to začíná!

Jak už jsem několikrát avizoval, v Praze právě začíná skvělý mezinárodní šachový festival, jehož obsazení si nijak nezadá s těmi nejprestižnějšími akcemi, jako je Wijk aan Zee.

V nejsilnějším turnaji Masters hrají moji oblíbenci Abdusattorov a Praggnanandhaa, další skvělí Indové Vidit a Gukesh (všichni tři Indové hrají pak na jaře turnaj kandidátů MS), i další jména jsou veleznámá (Rapport, Keymer, Maghsoodloo, Bartel), s nimi pak dostávají šanci naše jednička a dvojka Navara a Nguyen (všeobecně zvaný Van).

Béčko (Challengers) je zase našlapané, je tu mj. Mishra (nar. 2009!!, nejmladší velmistr všech dob), Korobov, l´Ami (oba hráli i Wijk), je tu velmistr Rodshtein (manžel Terezy Olšarové), je tu Vaishali Rameshbabu (sestra velmistra Praggnanandhaa), patnáctiletý turecký Gurel a další – a proti nim naši tři mladí: Stalmach (ten hrál teď na Mitropě), Vašek Finěk (nar. 2010, naše největší šachová naděje, toho známe z Liberce) a Štěpán Hrbek (toho jsem zažil jako maličkého talenta na příbramských trénincích s GM Cvekem – a ono mu je už 18).

A komu to nestačí, může sledovat mladičké talenty v turnaji Futures, příp. další přidružené turnaje a akce.

Začíná se zítra v 15 hod. (podobně v dalších dnech). Web pořadatele je tady, online přenos bohužel už není na Chess24, tak snad na lichessu nebo Chess.comu.

Uvidíme, jak budu stíhat reportovat, bojím se, že moc ne, večery už nejsou tak dlouhé jako v lednu, kdy je Wijk.

2 thoughts on “V Praze už to začíná!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *