Šachový klub Ústí nad Orlicí

Návrat do Harrachova VIII: Na nostalgii není kdy

Je to neuvěřitelné, ale zítra je konec. Naštěstí nám to v nabitém programu nemá čas docházet, takže jedeme dál …

Dnes 2/4. Verunka hrála začátek slušně, ale ve střední hře přišla o kvalitu (Vd2 po napadení Sg5 neměla ústup) a postupně podlehla. Bohužel dost rychle prohrál Vojta, v pozici s opačnými rochádami, kde měl útočit jen na královském křídel, otevřel pozici i v centru tahem c7-c5 a v otevřeném boji byl soupeř důslednější. Ukázal se zato Vítek, pěkným obratem získal kvalitu, pak pěšce a rutinně svého mnohem zkušenějšího soupeře přehrál, zítra bude hrát na čtvrté desce.

Já jsem hrál s Patrikem Pýchou z vlašimské líhně, černými se na mě vyřítil (Dd8-d3 už v zahájení), já jsem v odpověď přiostřil hru a soupeř po půlhodinovém zamyšlení kontroval obětí Sxf2+. Postupně získal za figuru až čtyři pěšce, ale já jsem hru převedl do koncovky, kde kromě věží byla moje dvojice střelců proti jeho jezdci, dva pěšce jsem si sebral zpátky a vznikla koncovka S+3p x 5p. V té jsem trestuhodně dvakrát chyboval, ale soupeř na půlminutě chyby nepotrestal, vyhrál jsem.

Odpoledne ještě jednou vodopády, těch se nemůžeme nabažit, pak ještě o kus níž řečiště Mumlavy se spoustou balvanů. Řešitelskou soutěž jsem dal mimo soutěž za pár minut a pak jsem hodinu čekal na děti, až poté jsem se dozvěděl, že papír byl potištěn oboustranně :-). Prošli jsme se večerním Harrachovem, navštívili jednu známou a vrátili se na skvělou přednášku FM Vlasáka o pěšcových řetězech.

A už je čas jen na pár blicek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *